Jump to content
Gomir

WINDOWS CRASHING ON RYZEN

I got it working guys with just a fresh win install. Thank you all

Recommended Posts

8 minutes ago, Gomir said:

I reseated the ram, i ll go right away and buy some thermal paste because that is the problem ( i think i put my fingers on the cpu heatspreader )

Try the thermal paste, but it most likely is the CPU causing the issue. You've already said that there's no issue with thermals. The BSOD is caused when data collides and the CPU's logical cores doesn't know what to do, as I explained earlier. Most likely you will need to RMA your CPU.


Victoria: MSI GP62MVR 6RF LEOPARD PRO  Display(s): Acer K272HUL; ASUS VX248H  Keyboard/Mouse: Logitech G710+; G602 Sound: Logitech z313; HyperX Cloud Stinger Operating System: WinX Pro

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, GoodBytes said:

SATA cable might be faulty. Try replacing it.

It's a CPU issue causing the BSOD.


Victoria: MSI GP62MVR 6RF LEOPARD PRO  Display(s): Acer K272HUL; ASUS VX248H  Keyboard/Mouse: Logitech G710+; G602 Sound: Logitech z313; HyperX Cloud Stinger Operating System: WinX Pro

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
26 minutes ago, knightslugger said:

i spread TIM across the IHS with my finger. never had a problem.

1 more question, i managed to get it running cinebench and i had only 55° C and then it run fine for 20 mins and then it crashed, do you still think i should go and reseat the cpu? Or should i just install a new win?

Link to post
Share on other sites
Just now, Gomir said:

1 more question, i managed to get it running cinebench and i had only 55° C and then it run fine for 20 mins and then it crashed, do you still think i should go and reseat the cpu? Or should i just install a new win?

Old versions of windows does not make ryzen stable. like, at all. you need a new version of windows on that machine. period.


R7 1700X 3.9 GHz | Asus X370 Pro | SeaSonic SS660 | 2x8GB Cosair RGB 3466 (3200MHz) | H115i AIO | Phanteks P400S | GTX 1080ti FE | Crucial MX300

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
37 minutes ago, GoodBytes said:

SATA cable might be faulty. Try replacing it.

You might be right because i get crashes when i open a file up or load a progam or something, i ll try to update windows and if it still does the same thing i ll swich the sata cable

 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Gomir said:

I reseated the ram, i ll go right away and buy some thermal paste because that is the problem ( i think i put my fingers on the cpu heatspreader )

That shouldn't be an issue. It might lead to a bit worse thermals but wouldn't cause blue screens.


GooglFanboy

 

I seem to like any products who have the same software and hardware maker, as long as it's not Apple. Weird. I like the Surface Book and the Pixel phones, but most definitely don't want an iPhone or another Mac (I'm not saying they're bad, though).

 

Interested in computer architecture? Still in middle or high school? P.M. me!

 

I love computer hardware and feel free to ask me anything about that (or phones) but please do not ask me anything about Networking, programming, command line stuff, or any relatively hard software stuff. I know next to nothing about that.

 

Compooters:

Spoiler

Desktop:

Spoiler

CPU: i7 6700k, CPU Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 3, Motherboard: MSI Z170a KRAIT GAMING, RAM: G.Skill Ripjaws 4 Series 4x4gb DDR4-2666 MHz, Storage: SanDisk SSD Plus 240gb + Western Digital Caviar Blue 1 TB 7200 RPM, Video Card: EVGA GTX 970 SSC, Case: Fractal Design Define S, Power Supply: EVGA Supernova G1 650 watt, Keyboard: Logitech G710+, Mouse: Logitech G502 Proteus Spectrum, Headphones: Creative Fata1ty, Monitor: LG 29um67 (2560x1080 75hz freesync)

Home Server:

Spoiler

CPU: Pentium G4400, CPU Cooler: Stock, Motherboard: MSI h110l Pro Mini AC, RAM: Hyper X Fury DDR4 1x8gb 2133 MHz, Storage: PNY 120gb SSD + two Segate 4tb HDDs in RAID 1, Video Card: Does Intel Integrated Graphics count?, Case: Fractal Design Node 304, Power Supply: Seasonic 360w 80+ Gold, Keyboard+Mouse+Monitor: Does it matter?

Laptop (I use it for school):

Spoiler

Surface book 2 13" with an i7 8650u, 8gb RAM, 256 GB storage, and a GTX 1050

And if you're curious (or a stalker) I have a Just Black Pixel 2 XL 64gb

 

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, wolfboytech said:

If you also have Win7, it will cause this as Ryzen isn't "supported" on Win7.

Actually it is. 

 

AMD's own site shows that the Ryzen chipset drivers are for Windows 10 AND 7, which equates to proper Win7 support.

http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows 10 - 64

 

The only thing about Ryzen and Win7 that's an issue is the lack of Windows Updates, but that's an artificial block that Microsoft created in KB4012982 and is easily circumvented.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Sign in

Already have an account? Sign in here.



  • Recently Browsing 0 members

    No registered users viewing this page.

Last Topics

headphone jack converter 3.5 to 2.5 mic xbox 360 pokemon emerald where do i get surf windows 7 genuine build 7601 syncing contacts icloud how to charge an xbox 360 controller wired xbox 360 controller gamestop sword art online ep 1 dubbed snes xbox 360 emulator syncing outlook contacts with icloud 1000 megabytes equals 1 gigabyte window 7 this copy is not genuine league pvp kernel not working drilling out a stripped screw pvp patcher stopped working asus x401u factory reset not genuine copy of windows 7 fix microsoft xbox 360 driver how to connect a xbox 360 controller c&c generals zero hour mods zero hour crack no cd xbox 360 256gb linksys ea6400 dd wrt ubiquiti ap default password windows 7 ultimate build 7601 product key xbox power cord gamestop ubiquiti networks unifi ap enterprise pvp patch kernel the avenger xbox 360 controller command and conquer generals on windows 8 league pvp patcher not working


×